Derde Jirnsumer Walking Football toernooi.

,

Jirnsum. Op 29 maart 2023 werd op het sportpark De Bining door de wandelvoetballers van de VV Irnsum het derde walking Football toernooi georganiseerd. De weersvoorspellingen waren niet gunstig, maar na wat druppelen bleef het de hele wedstrijddag droog met in de middag zelfs een voorzichtig zonnetje.

Niet minder dan acht ploegen deden aan dit toernooi mee. Naast uiteraard de vv Irnsum deden SC Heerenveen, SC Cambuur, vv Sneek, IJVV IJsselmuiden, Faja Lobi KDS Utrecht, vv Steenwijk en Always Forward Hoorn.

Er werd in twee groepen gespeeld. Na de ontvangst met koffie en koek werd er om 11 uur afgetrapt. Het waren spannende wedstrijden waarbij blijkt dat voetballen niet aan leeftijd gebonden is. Na een voedzame lunch met soep, broodjes en fruit werden de finale wedstrijden gespeeld.

Als winnaar kwam vv Steenwijk uit dit toernooi, vv Irnsum veroverden als echte gastheren laatste plaats. Met bitterballen en gratis koffie en thee en nog wat anders werd er nog lang enthousiast nagepraat over de wedstrijden.

Het was een geslaagde dag met dank aan onze sponsoren JUMBO Grou, Bar Sybs, Fa. Elzinga, Adm kantoor Visser & Hottinga, De Twee Gemeenten en de Prothese Specialist. Tevens werd alles in goede wedstrijdbanen geleid door vier spelleiders uit Groningen. Uiteraard kan een dergelijk evenement alleen plaats vinden door de inzet van iedereen, van soepbereider tot wedstrijdleider: alle vrijwilligers hartelijk dank.

Ed den Dulk