Tai Chi / Qi Gong vervolg lessen

In Jirnsum worden lessen Tai Chi (gecombineerd met Qi Gong)  verzorgd door Peter Seinstra. Vanaf 7 september 2023 starten de volgende 10 lessen. De lessen worden gegeven op de donderdagavond van 19:30 tot 20:30 uur. Bij voldoende deelname zullen er 2 groepen worden samengesteld , beginners en gevorderden.

Kosten : 75,- euro voor 10 lessen
Locatie : Gymzaal in schoolgebouw Jirnsum
Opgave : Hiske Hoekstra   taichi@leartje.nl

 

Chi Kung ( Qi Gong )

Qi Gong kent vele vormen en het beoefenen heeft een directe invloed op je gezondheid. De series worden meestal stilstaand uitgevoerd en bestaan uit eenvoudige bewegingen die enkele keren herhaald worden. Dit is goed voor je houding, je adem, lichaamsbewustzijn en balans. De basisbeginselen van Tai Chi en Qi Gong zijn voor ieder uit te voeren.

 

Tai Chi

De vorm ( zo noem je een serie bewegingen) lijkt uiterlijk op een langzame dans waarin het Yin en Yang zich verenigen. Je ziet dan ook afwisselend sluitende en openende bewegingen. Gedurende de laatste honderd jaar, samenhangend met de veranderende maatschappij, is Tai Chi overgegaan van vechtkunst  naar een meer natuurlijke ontspannen manier van bewegen. De twee belangrijkste principes zijn Ontspanning en Verstilling. De bewegingen zijn mild, zacht, samenhangend en laten in hun vorm een bepaalde schoonheid zien. Tai Chi benadrukt de beheersing van het lichaam door meditatie, waarbij meer aandacht wordt geschonken aan het mentale boven het fysieke.

In feite is Tai Chi een vorm van Qigong;  het zodanig bewegen van het lichaam dat de Qi (levensenergie) ongestoord kan stromen door alle meridianen.

Het is mogelijk om een proefles te nemen. Hiervoor vragen we 5 euro.