Skûtsje Ut en Thús kampioen in C-klasse IFKS

Schipper Luuc Elzinga doet dit jaar voor het eerst mee. Eerder zeilde Floriaan Swart als schipper op de Ut en Thús. Hij werd vorig jaar zesde in de A-klasse. Omdat er nu een nieuwe schipper is, zeilt het skûtsje dit jaar in de C-klasse.
 
Het is voor het eerst dat er een skûtsje uit Jirnsum meedoet aan de IFKS. Toen Floriaan Swart nog schipper was, kwam het skûtsje uit voor Sneek. Bij de wedstrijd van vrijdag kwam de Ut en Thús als tweede over de finish. De grootste concurrent voor het kampioenschap, Gerrit de Vries, finishte als derde. De Frije Fûgel van Jeroen Mous kwam als eerste over de finishlijn.
Omdat de Ut en Thús in de slechtste wedstrijd tot nu toe als derde finishte, kunnen Elzinga en zijn bemanning nooit meer dan drie punten erbij krijgen. Skûtsjes mogen het slechtste resultaat aftrekken van het totaal.