Maar liefst 6 Jirnsumers doen mee met het Iepenlofstpul in Akkrum

Na negen jaar krijgt Akkrum weer een iepenloftspul. En ook deze keer is de tuin van Coopersburg de locatie waar de voorstelling De Heksen opgevoerd wordt.

Het iepenloftspul De Heksen is een initiatief van Dreamteater Akkrum. De meeste spelers en zangers, zowel volwassenen als tieners, komen uit Akkrum-Nes en omliggende dorpen. Het aandeel van Irnsum daarin is groot. Maar liefst zes Jirnsumers doen mee met De Heksen.

Jildau Huisman en Suze de Jonge zijn vertellers. Wiepie Kuperus, Hiske Hoekstra en Jan en Marit Brandse van Ass zingen in het Heksenkoor.

Het verhaal van De Heksen is gebaseerd op het boek ‘The Witches’ van meesterverteller Roald Dahl. Voor de regie heeft Dreamteater Akkrum Job de Roo aangetrokken. Vorig jaar werd zijn voorstelling Peer Gynt, door de jury van de Gouden Gurbes, uitgeroepen tot beste iepenloftspul van het seizoen. De voorbereidingen en repetities zijn in volle gang.

De voorstellingen op 21, 22, 23 en 24 september zijn uitverkocht. Voor de extra voorstelling op 27 september zijn er nog wel kaarten beschikbaar. In totaal hoopt Dreamteater Akkrum 1500 bezoekers in de tuin van Coopersburg welkom te heten.

 

De Heksen komen nei Akkrum, komme jo ek?

21, 22, 23, 24 en 27 september 2023, 20.00 uur

Info en kaartverkoop: www.dreamteater.nl