Werkzaamheden mijnbouwlocatie Rauwerd-2 Rijksweg bij Jirnsum

Vanaf maandag 6 november start Vermilion Energy met werkzaamheden op de mijnbouwlocatie Rauwerd-2 aan de Rijksweg bij Jirnsum. 

 

Werkzaamheden dag en nacht op de locatie

Tot januari 2012 heeft de productieput op deze locatie aardgas geproduceerd. Daarna is deze productieput, die al in 1982 in gebruik werd genomen, om technische redenen tijdelijk ingesloten. De productie wordt weer opgestart en daarom worden er werkzaamheden uitgevoerd.

De werkzaamheden worden voor een belangrijk deel overdag uitgevoerd, een aantal werkzaamheden kunnen helaas niet worden onderbroken en worden daarom aansluitend uitgevoerd. Er gaan daarmee ook verschillende werkzaamheden ’s nachts plaatsvinden waarvoor licht brandt op de locatie. Dit is uiteraard zichtbaar.

Vermilion Energy verwacht dat de werkzaamheden ongeveer een kleine twee weken duren. Door externe factoren, zoals weer of andere omstandigheden, kan de planning anders lopen.

 

Inspectie- en onderhoudswerkzaamheden aan leiding

Eerder is door hen geïnformeerd over de inspectie- en onderhoudswerkzaamheden aan de bestaande pijpleiding van Boazum tot na Grou. Sindsdien hebben jullie misschien veel activiteiten in het veld en op de locatie kunnen zien. Deze werkzaamheden gaan naar verwachting nog door tot en met januari volgend jaar. Pas als deze werkzaamheden afgerond zijn, en het onderhoud op de locatie bij Jirnsum is afgerond, wordt de productie weer hervat.