Workshop voor koorleden een groot succes

‘Samen zingen is het leukste om te doen’. Dat zeggen heel veel leden van koor MeiMeKoar in Jirnsum. Aan een nieuw lied beginnen, eerst wat vragend en wankelend, dan iedere partij zijn eigen melodie instuderen en dan komt het samen…. Kippevel! Dat beleven we iedere repetitie weer. Het is super leuk om samen te zingen. En het is ook leuk om te leren hoe je met zingen de boodschap het beste kunt overbrengen op het publiek.

Begin oktober was er een workshop voor de koorleden. Gegeven door theatermaker Kirsten Dijk. Wat kun je doen met mimiek en bewegingen. Er werd veel gelachen, soms was het wat ongemakkelijk, maar het was vooral heel erg leerzaam.

Lastig om op papier uit te leggen wat we hebben gedaan, maar we doen een poging….. Het uitbeelden van een stukje tekst in een ‘levende foto’, elkaar spiegelen en zorgen dat je elkaar niet kwijt raakt. Jezelf inbeelden dat je op een strand staat of in een bos en jezelf verwonderen. Het helpt om uiteindelijk tekst beter over te kunnen brengen op anderen.

Iedereen heeft genoten deze dag, welke we hebben afgesloten met een gezellige karaoke avond waarop iedereen even heerlijk uit zijn dak kon gaan! Want ook het sociale aspect hoort bij ‘Mei MeKoar’.

Nu zijn we alweer druk aan het oefenen voor het volgende optreden. Dat is op zaterdag 16 december in de voormalige RK Kerk. We willen Jirnsum dan alvast in kerstsfeer brengen met passende liedjes die wij zingen en we zingen liedjes die we samen met het publiek kunnen zingen. Dus kom gezellig langs! Van 20.00 tot 21.00 uur. Entree is €6,00. Na afloop gezellig na-kletsen onder het genot van een glaasje glühwein of glühthee.

En lijkt het je leuk om ook mee te zingen met ‘Mei MeKoar’? Van harte welkom op een repetitie. Elke maandagavond vanaf 20.00 uur in Het Kattehûs.

Meer informatie: www.meimekoar.nl

Of Hennie Boorsma 06-13578028