Project versierde adventsramen in Akkrum en Nes

In de zusterdorpen Akkrum en Nes in het hart van Friesland ontluikt er in december elke dag een mooi versierd raam vanuit het advent project van de Raad van Kerken. Belangstellende kunnen de mooie versierde en verlichte ramen bewonderen in een wandeltocht door de dorpen. Ook is er een puzzeltocht aan verbonden dat het leuk maakt voor jong en oud.

Het eerste raam is geopend op 3 december en er volgt elke dag een nieuw raam tot en met 24 december. Elke bewoner deelt een mooi kersttafereel vanuit zijn of haar eigen creativiteit en de wandelaar mogen dit bewonderen. Wat is er nu mooier dan geoorloofd bij mensen naar binnen kijken. Het doel van het project is om mensen te bewegen en verbinden.

Bij elk raam vinden wandelaars een letter die samen een zin vormen. De deelnemers kunnen een prijs winnen als ze de oplossing in de brievenbus doen op de Kanadeeskestrjitte 30 in Akkrum. Onder de grote kerstboom in de tuin op dit adres is een bakje met deelnameformulieren.

De Raad van Kerken Akkrum Nes is een organisatie met vrijwilligers die vanuit een brede interkerkelijke gedachte mensen bij elkaar willen brengen en verbinden vanuit het woord van God. Zij organiseren elke maand een kerkdienst in het lokale verzorgingshuis, elk jaar de kerstnachtdienst en een zomerdienst in de feesttent tijdens het dorpsfeest. Ook werken ze het hele jaar door samen met andere maatschappelijke organisaties aan projecten die passen in de missie.

Iedereen is van harte uitgenodigd de wandelroute te volgen en de mooi versierde ramen te bekijken. De ramen zijn te zien tot en met 29 december 2023. De lijst met deelnemers kunt u downloaden via deze link. En wie weet raakt u in gesprek met andere wandelaars met mooie verhalen.

De Raad van Kerken van Akkrum en Nes wenst iedereen een mooie en ontroerende decembermaand.