Dierenartsenpraktijk Reduzum – Grou opent haar deuren!

Na een jaar van slopen, bouwen, klussen en inrichten zijn we inmiddels al een tijdje aan het werk in ons gloednieuwe, energiezuinige en comfortabele praktijkpand aan de Oedsmawei 13 in Grou. We hebben al vele klanten en patiëntjes mogen ontvangen, maar nu is het tijd om onze deuren verder open te zetten! 

Wij zijn een zelfstandige dierenartsenpraktijk, die goede diergeneeskunde, met daarbij een fijn klantcontact erg belangrijk vinden. Met een zeer ervaren team in zowel de gezelschapsdieren, als de landbouwhuisdieren, kunnen we een uitgebreid pakket aan zorg aanbieden. Met de bouw van ons nieuwe praktijkpand zijn er nieuwe mogelijkheden ontplooid. Zowel in de wachtkamer, de spreekkamers als de opnames worden de honden en de katten apart behandeld. Wij merken dat dit veel stress scheelt bij met name de katten. Enkele voorbeelden van zorg die wij kunnen bieden zijn: volledige gebitsbehandelingen bij hond, kat en konijn, met de mogelijkheid tot het maken van dentale rontgenfoto’s; er is een lichttherapie behandeling mogelijk voor slecht genezende wonden; we hebben een volledig laboratorium in huis waar we naast ontlastings- en urine onderzoek, ook uitgebreid bloedonderzoek kunnen uitvoeren. En u krijg vaak dezelfde dag nog de uitslag! Er zijn ervaren chirurgen, en de operaties kunnen altijd binnen afzienbare tijd ingepland worden; we hebben geen patiëntenstop of wachtlijsten. En de spoeddiensten verzorgen wij zelf binnen onze eigen praktijk.

Op zaterdag 18 mei willen we ons nieuwe pand open stellen voor publiek. Tijdens deze open dag krijgt u een uniek kijkje achter de schermen. Altijd al eens willen weten hoe we een dier voorbereiden op een operatie en waar hij mag wakker worden? Benieuwd wat je ziet door de microscoop als een kat blaasontsteking heeft? Een gokje wagen hoeveel pups we zien op een röntgenfoto van een hoogdrachtige hond? 

Om 11 uur wordt de praktijk officieel geopend, door niemand anders dan Rixt van der Horst! Deze Grouster is met haar paard Eisma’s Akuna Matata op weg naar Goud op de Paralympische spelen van 2024 in Parijs. We zijn vereerd dat Rixt ons nieuwe praktijkpand komt openen en willen haar graag helpen op haar weg naar Parijs. 

Naast een interessante speurtocht voor jong en oud, en heerlijke poffertjes, hebben we zeker ook voor de kinderen, erg leuke activiteiten op deze dag. Er zijn lieve lammetjes om te knuffelen en een springkussen om je op uit te leven. Je mag proberen om een echte operatie uit te voeren én jullie (zieke) knuffels kunnen tussen 10-11 en 14-15 terecht op het knuffelspreekuur. Neem je knuffel dus mee! 

Graag zien we jullie tussen 10-15 uur bij de Dierenartsenpraktijk in Grou, het belooft een gezellige dag te worden! Wel vragen we u om uw trouwe viervoeter thuis te laten. In plaats van bloemen of chocola, zouden we een financiële bijdrage in de melkbus die we voor Rixt hebben gemaakt, erg waarderen.