Aspirant bemanningslid op het allerleukste skûtsje

Skûtsje Ut & Thús is misschien wel het mooiste skûtsje wat er ooit gebouwd is, maar zeker het allerleukste skûtsje wat er rond vaart. Met 17 bemanningsleden varen we vanaf april tot oktober bijna elke week om te trainen (elke woensdag op het Sneekermeer), om met onze sponsoren te varen of bijvoorbeeld met de scholen uit Jirnsum te varen en hen (ook) enthousiast te krijgen voor het zeilen en voor het Skûtsjesilen. Bovendien klussen we met elkaar in februari meestal 2 weekenden om het schip weer perfect te houden. Elk jaar is er ruimte voor aspirant bemanningsleden om eens mee te varen, mee te trainen en – mocht er iemand uitvallen – is er zelfs de mogelijkheid om mee wedstrijden te zeilen. Mocht je altijd al eens willen wedstrijd Skûtsjesilen, laat dan wat van je horen! Je kunt met ons meevaren vanaf 16 jaar – en het helpt mee als je avontuurlijk en sterk bent aangelegd en kan zwemmen 🙂 We gaan namelijk nog wel eens goed scheef door het water. Als aspirant bemanningslid betaal je niks, mocht je het schoppen tot vaste bemanning dan betaal je jaarlijks 600 euro. Dit gaat met name om de kosten van het volgschip tijdens de jaarlijkse kampioenschappen in Augustus (de IFKS). Je verblijft dan op een grote klipper en de kost en inwoning is volledig geregeld. Bovendien krijg je dan elk jaar ook nieuwe kleding. 

Lijkt het je wat? Bel of mail! Groeten van Team Ut & Thús.
www.skutsjeutenthus.nl