Koninklijke onderscheiding voor Tineke en Jane

Bron:LC

Een heugelijk middag bij voetbalvereniging VV Irnsum zaterdag. Niet alleen Tineke Visser maar ook haar man Jane kreeg daar een lintje.

Leeuwarden

Het echtpaar heeft vrijwilligersbloed door de aderen stromen. Beide zijn actief voor de voetbalclub in het dorp. Jane heeft sinds 1979 zo’n beetje alle vrijwillige werkzaamheden gedaan. Daarnaast steunde zijn haar man Jane die ruim 20 jaar actief was als penningmeester. Beide staan ook nog graag achter de bar in de sportkantine.

Penningmeester

Jane is ook 11 jaar penningmeester geweest van de tennisvereniging en diezelfde functie vervult hij momenteel bij stichting Beheer Sportaccommodatie Jirnsum. Ook verzorgt hij de financiën van de vogelwacht in het dorp en van de ondernemersvereniging.

Ook zijn vrouw Tineke was actief bij de tennisvereniging, zij was een aantal jaren voorzitter. Daarnaast is ze penningmeester bij plaatselijk belang. Verder zette zij zich onder andere in voor de katholieke kerk en de voormalige begrafenisonderneming in het dorp.

De koninklijke onderscheiding werd zaterdagmiddag in de kantine van VV Irnsum uitgereikt door locoburgemeester Gijs Jacobse van de gemeente Leeuwarden.