Jirnsumers gaan voor een toptijd tijdens de Slachte Marathon

De Jirnsumers Theo Terra, Engbert van der Weide, Wybren Rozema en Iwan de Jong lopen zaterdag 15 juni mee met de Slachte Marathon. De marathon van Friesland die eindelijk weer na 8 jaar wordt georganiseerd.

De Slachtemarathon loopt over de oude Slachtedyk in Friesland. De hele marathon gaat over een mooi en afwisselend parcours van 42 km door het Friese terpenlandschap. De start is aan de zeedijk nabij Oosterbierum en de finish is in Raerd.

Na maanden van voorbereiding is het eindelijk zover. Komende zaterdag moet het gebeuren. Theo (44 jaar) is er helemaal klaar voor. Theo “Vorig jaar heb ik mijn eerste Marathon gelopen, de Berenloop op Terschelling. Toen was uitlopen mijn doel maar nu wil ik gaan voor een scherpe tijd. Ik heb mij dan ook goed voorbereidt. Naast 3/4 keer in de week hardlopen doe ik 1x spinning. Daarnaast let ik extra goed op mijn voeding en heb bewust de alcohol de laatste maanden laten staan. De voorbereiding verliep heel goed en ik heb een stijgende lijn te pakken in snelheid en herstel. Ik hoop de marathon in 3.15 uur uit te lopen”.

Ook Engbert (37 jaar) heeft al ervaring op de marathon. Het wordt voor hem de 3e keer.

Engbert “ Ik had mij ook in 2020 al inschreven voor de Slachte maar die ging destijds niet door i.v.m Corona. Nu ben ik er wel helemaal klaar voor en ga voor een nieuw persoonlijk record. Ik verwacht ergens tussen de 3.00 en 3.10 uur. Maar als alles op zijn plek valt dan hoop ik mijn ultieme doel te halen, een marathon onder de 3.00 uur. De voorbereidingen gingen met ups en downs maar ik heb zowel op de 10 km als de halve marathon mijn persoonlijk record verbeterd. Ik let op mijn voeding en doe nog extra krachttraining. En heb dan ook alle vertrouwen in een goede afloop”.

Wybren (34 jaar) is de meest ervaren hardloper op de Marathon. Het wordt al weer zijn 5e marathon. Wybren “Ik had deze marathon altijd al op mijn lijstje staan. Het voelt toch als een soort thuiswedstrijd. Ik heb een goede voorbereiding achter de rug. Echter heb ik iets te weinig langere duurlopen gedaan. Maar ik zie dit niet als een belemmering. Mijn doel is altijd om de marathon op een goede manier uit te lopen. Ik hoop onder de vier uur te eindigen”.

Iwan (45 jaar) is de oudste van het stel. Vorig jaar liep hij zijn eerste marathon en dit jaar wil hij graag nog een beetje sneller. Iwan “Vorig jaar juni raakt ik geblesseerd aan mijn knie en heb uiteindelijk 6 maanden niet kunnen hardlopen. Ik had het vertrouwen al opgegeven om nog fanatiek te kunnen sporten. Een Fysio uit Leeuwarden heeft mij kunnen oplappen en 6 maanden later ben ik helemaal klaar voor de Slachte. Naast gezin en werk zet ik alles opzij voor het hardlopen. 4/5 keer trainen per week, op tijd op bed, geen alcohol en extra supplementen. Ik heb een uitstekende voorbereiding achter de rug en ga proberen mijn tijd van vorig jaar 2.52 uur te verbeteren.

De finish van de Slachte is dit jaar in Raerd. Bijna een thuiswedstrijd voor deze fanatieke Jirnsumers. De start van de marathon is al om 06.30 uur in de ochtend. Dus wilt u deze jongens de laatste meters aanmoedigen kom dan al vroeg naar Raerd en beleef de unieke sfeer van de Slachte.

Uitslagen 💪