Terugblik Jubileum Iverto

,

Ter gelegenheid van het 50-jarig bestaan van Volleybalvereniging Iverto is er afgelopen zomer een volleybaltoernooi voor het hele dorp en een feest voor (oud) leden en (oud) vrijwilligers georganiseerd. We blikken daar graag met u op terug:

 

Volleybaltoernooi

Op zaterdag 25 juni 2022 vond het Jubileumtoernooi plaats op sportpark ‘De Bining’. In alle vroegte stond de jubileum-commissie al klaar op het sportveld om ervoor te zorgen dat er gevolleybald kon worden en dat de locatie leuk aangekleed was. Om 13.00 uur stonden alle teams klaar om tegen elkaar te gaan volleyballen. In totaal deden er 9 teams mee aan het toernooi, verdeeld over 2 poules; elk team bestond uit minimaal 6 spelers. Geweldig om te zien dat er zoveel enthousiaste mensen mee deden en in meerdere wedstrijden van 15 minuten sportief om de eerste plek streden!

Door de wedstrijdleiders Doeke en Mien werden de standen van de verschillende teams keurig bijgehouden. Zo werd uiteindelijk duidelijk welke teams er tegen elkaar gingen volleyballen tijdens de halve finale en de finale. Na zowel een spannende halve finale als een spannende finale heeft Team ‘Ik dacht ’t al’ het Jubileumtoernooi gewonnen. Nummer 2 is geworden Team ‘Smash 8’ en nummer 3 is geworden Team ‘De Winnaars’. Alle drie de teams hebben als prijs een goed gevulde borreltas van Frits Koopcentrum gekregen.

Nadat het Jubileumtoernooi rond 16:30 uur was afgelopen hebben we nog gezellig met z’n allen nagezeten onder het genot van een drankje, met dank aan Klaas, Niek, Timo, Jeltsje en Marjolijn die o.a. achter de bar van de kantine hebben gestaan. Daarbij kregen we een heerlijk bittergarnituur verzorgd door Café De Fantast.

Kortom: het was een enorm geslaagde dag met prachtig weer, fanatieke volleyballers, aanmoedigende toeschouwers en een geweldig team van vrijwilligers. Een aantal deelnemers was van mening dat er volgend jaar weer een dergelijk toernooi zou moeten komen. Een mooier compliment kun je je als organisatie natuurlijk niet wensen.

Feest

Op zaterdag 17 september was de reünie voor (oud) leden en (oud) vrijwilligers in de Twee Gemeenten in Jirnsum.

Het buffet werd geopend door bestuurslid Fardau Folkertsma, waarna lid van het eerste uur, Mien de Jong, vertelde over de oprichting van de vereniging in 1972. Er werd toen een proeftraining gehouden onder leiding van John en Myrna Muis en na enkele weken telde de vereniging al 74 leden.

Na het buffet, dat prima was verzorgd door de Twee Gemeenten had ceremoniemeester Fardau nog een interview met Karin Elzinga, die deel uitmaakte van het kampioensteam uit 1992 over de belevenissen tijdens het Nederlands Kampioenschap. Zij werd uit de zaal enthousiast aangevuld door de toenmalige coach Nel Groen.

Aan het begin van de avond kwam burgemeester Sybrand Buma langs om de Koninklijke Erepenning* uit te reiken aan voorzitter Joke Nijdam. Hij blikte in zijn toespraak terug op het ontstaan en de geschiedenis van de vereniging. Daarin memoreerde hij een aantal hoogtepunten, zoals het winnen van het Nederlands Kampioenschap van het mini-volleybalteam in 1989 en het Nederlands Kampioenschap van de B-meisjes in 1992 in Amsterdam.  Verder sprak hij zijn respect uit voor alle inspanningen van de vrijwilligers en leden van de vereniging en benoemde hij het belang van teamsport voor de jeugd. Naast het belang van bewegen is ook zeker het sociale aspect belangrijk: het met elkaar in een team spelen, rekening moeten houden met elkaar, vertrouwen op elkaar, omgaan met teleurstellingen en succes.

Daarna was er muziek van Berend Riemersma en konden er naar hartenlust herinneringen worden opgehaald over alle onvergetelijke smashes, teamuitjes, trainers en andere volleybalavonturen.

In de loop van de avond haalden Hiske Galema en Doeke Odinga herinneringen op aan de eerder dit jaar overleden Bauke Nicolai, clubman in hart en nieren, die veel voor Iverto heeft betekend. Hij was o.a. de initiator van het circulatie minivolleybal dat de Volleybalvereniging in de beginjaren van deze eeuw een nieuwe impuls gaf. Na deze gezellige avond en -als kers op de taart-  een koninklijke onderscheiding kan de vereniging terugkijken op een geslaagd jubileum.

Wij hebben genoten van beide jubileumactiviteiten en willen alle aanwezigen, vrijwilligers en sprekers ontzettend bedanken! Op naar de honderd!

 

Een sportieve groet van de jubileumcommissie,

Fardau, Tineke, Hermien, Dorien, Renate en Meily