Terugblik 100 jarig jubileum loci circus

Zaterdag 8 oktober vierden wij ons 100 jarig jubileum alvast met onze jeugdleden. Hiervoor hadden we Jeugdcircus Saranti uit Leeuwarden uitgenodigd voor een workshop.

Om 10:00 kwamen alle kinderen met broertjes en zusjes naar de gymzaal aan de Douwemastraat. De zaal was feestelijk versierd met vlaggetjes en twee heuse circus artiesten hadden alvast alle attributen uitgestald voor een echte circus ochtend. De ochtend werd gestart met een warming up waarna de kinderen verdeeld werden in groepjes en steeds na 15 min wisselden van onderdeel. De verschillende onderdelen waren:

  • Balans (hier konden de kinderen over een koord lopen en balanceren op een rola bola)
  • Jongleren (met balletjes, ringen, doekjes en showhoepels)
  • Fietsen (op eenwielers en kleine miniatuurfietsjes)
  • Luchtwerk (met behulp van doeken in de lucht hangen en kunstjes doen)
  • Techniek (Diabolo en Chinese bordjes in de lucht houden)

Nadat de kinderen alle onderdelen hadden geprobeerd mochten ze nog een keer hun favoriete onderdeel kiezen. De workshop werd afgesloten met een gezamenlijk spel.

Al deze acrobatische kunsten maakten natuurlijk hongerig en daarom sloten we dit feest af met patat en een lekker ijsje. Een ontzettend geslaagd feest met heel veel rode wangetjes na afloop. Een teken dat iedereen zich goed heeft vermaakt!

Naast dat we alle kinderen en (hulp) ouders willen bedanken, bedanken we ook Plaatselijk Belang voor het mede mogelijk maken van deze gezellige ochtend.

Binnenkort komen we met meer informatie over ons 100 jarig jubileumfeest voor de volwassen (oud) leden.