Gemeente Leeuwarden maakt sport en cultuur mogelijk voor iedereen

Foto gemaakt door Piet Douma

De gemeente Leeuwarden is aangesloten bij het Volwassenenfonds Sport & Cultuur. Het fonds maakt sport en cultuur mogelijk voor inwoners die moeite hebben met rondkomen. Wethouder Hein Kuiken gaf maandag 15 juli letterlijk de ‘kick off’ bij vechtsportschool MA Sports in Leeuwarden.

Sporten of creatief bezig zijn met een hobby als schilderen, theater of beeldende kunst heeft een bewezen positief effect op de gezondheid. In de gemeente Leeuwarden zijn er veel mensen die leven van een uitkering of een laag inkomen uit werk. ,,We willen ook deze inwoners de kans geven te genieten van sportieve en culturele activiteiten zonder dat zij zich zorgen hoeven te maken over de kosten’’, aldus wethouder Hein Kuiken van de gemeente Leeuwarden. Om hen te ondersteunen kunnen zij vanaf nu een aanvraag doen bij het Volwassenenfonds Sport & Cultuur.

Meedoen?

Een aanvraag bij het Volwassenenfonds wordt gedaan door een intermediair die actief is binnen de gemeente Leeuwarden. Denk bijvoorbeeld aan een medewerker van het sociaal team, (vrijwillige) schuldhulpverlener of buurtsportcoach. Intermediairs zijn te vinden via de website van het Volwassenenfonds Sport & Cultuur. De gemeente Leeuwarden vergoedt niet alleen de kosten voor contributie/lidmaatschap, maar ook het eventueel benodigde materiaal. Het gaat om een bedrag tot maximaal €300,- per volwassene per jaar.

Meer informatie: www.leeuwarden.nl/check