Stand van zaken petitie ‘behoud openbaar en katholiek onderwijs Jirnsum’

,

Beste dorpsgenoten,

Het is alweer een aantal weken geleden dat jullie de petitie ‘behoud openbaar en katholiek onderwijs Jirnsum’ in de brievenbus hebben aangetroffen. We stellen jullie daarom graag op de hoogte van de stand van zaken.

Inmiddels zijn de petities, voor zover we jullie thuis hebben aangetroffen, opgehaald en, in een aantal gevallen, door jullie bij één van ons in de brievenbus gedaan.
Op dit moment zijn wij doende de resultaten inzichtelijk te maken en deze in een presentatie te gieten.

Komende week presenteren we de uitkomsten aan de wethouder van onderwijs en wethouder van Jirnsum en vervolgens ook aan de directies van It Tredde Sté en Sint Radboud alsmede de besturen van Proloog en BMS. Natuurlijk delen we de uitkomsten dan ook met jullie, net zoals we dat doen met de uitkomsten van de gevoerde gesprekken.

De afgelopen periode hebben we bovendien enkele malen overleg gevoerd met Plaatselijk Belang. Dat zijn goede, constructieve overleggen geweest.

Tijdens het ophalen van de petities zijn er door verschillende dorpsbewoners vragen gesteld en zijn er interessante discussies gevoerd. Op veel voorkomende vragen en opmerkingen komen wij in de eindrapportage nog terug.

Met het aantal ontvangen petities heeft het dorp naar onze mening een signaal afgegeven.
We danken alle dorpsgenoten voor hun terugkoppeling, of dat nu middels een handtekening onder de petitie was of op een andere wijze.
En natuurlijk kunnen dorpsgenoten die de petitie nog niet hebben getekend, maar dat nog wel graag willen doen, deze alsnog bij één van ons door de bus doen.

Ingrid Heins
Rienk de Vries
Sandra Nugteren