FestiSyl 2024: Een Muzikaal Feest voor het Hele Dorp

Het tweede weekend van juli stond ons dorp in het teken van FestiSyl, hét muziekfestival van ons dorp op het sfeervolle strandje bij de Syl. Twee dagen met live muziek, lekker eten en een gezellige sfeer. Een van de grootste trekpleisters van FestiSyl is natuurlijk de muziek. Dit jaar stonden er meerdere bands op het programma, elk met hun eigen stijl en karakter. Er was voor ieder wat wils.

Afwisselend zaterdagavond programma

De zaterdagavond werd afgetrapt door Tukker FM gevolgd door Gaatze Bosma. Zij brachten het publiek meteen in de juiste stemming. De eerste bezoekers begonnen al snel mee te zingen en te dansen. De tribute band A*Fever XS wist het publiek te betoveren met hun traditionele ABBA klanken. Vervolgens nam Hardcore Vibes het podium over. Hun optreden was een waar spektakel met swingende muziek en zang. De dansvloer stond vol met mensen die zich volledig lieten meeslepen door de ritmes van de band. De afsluiter van de avond was All Tha Fokk, zijn optreden zorgde voor een knallend einde van de avond.

De zondagmiddagknaller

De middag werd geopend met een geweldige dansvoorstelling van de dames van LOCI. Vervolgens was er een optreden van de lokale JSF Band. Deze band, bestaande uit muzikanten uit ons eigen dorp, bracht een mix van oude klassiekers en moderne hits. Met hun energieke performance wisten ze meteen de toon te zetten voor de rest van de middag. Met hun swingende Funk, Soul en disco covers creëerden vervolgens de Frisian Funk foundation een onvergetelijke sfeer. De dansvloer stond vol, en het publiek genoot zichtbaar. Het laatste optreden werd verzorgd door de vierkoppige band Fly on the Wall. Deze coverband bracht met oude rocknummers het publiek in extase. Het was een perfecte afsluiter van een muzikale middag. De bands werden afgewisseld met plaatjes van DJ Sieds, waardoor er een gezellige en ongedwongen sfeer op het festivalterrein ontstond.

Meer dan alleen muziek

Met sfeervolle verlichting, kleurrijke vlaggetjes en gezellige foodtrucks zag het strandje er uitnodigend uit. Bij aankomst werden de bezoekers meteen ondergedompeld in de festivalbeleving. De geur van versgebakken pizza’s en broodjes pulled pork vulde de lucht. Overal zag je glimlachende gezichten, van kleine kinderen die enthousiast rond renden tot ouderen die rustig genoten van een drankje aan een van de picknicktafels

Een Festival van en voor het Dorp

Het FestiSyl 2024 weekend was een succes dankzij de inzet van velen. De organisatie wil dan ook graag alle vrijwilligers, sponsoren, artiesten en bezoekers bedanken voor hun bijdrage. Zonder hen was dit festival niet mogelijk geweest. Het was een dag vol ontmoeting, plezier en muziek, waar iedereen van jong tot oud van heeft genoten. De organisatie kijkt terug op een geslaagde editie en hoopt dat FestiSyl over twee jaar weer een groot succes zal worden. De plannen voor 2026 zijn al in de maak, en de organisatie nodigt iedereen uit om mee te denken en bij te dragen aan dit prachtige feest.