De petitie“ behoud openbaar en katholiek onderwijs”

Nadat wij de petitie, die titel “Behoud openbaar en katholiek Onderwijs in Jirnsum” gekregen heeft, bij de dorpsbewoners van Jirnsum en omstreken bezorgd en opgehaald hebben, is dit geïnterpreteerd en in beeld gebracht en vertaald naar een presentatie.

Deze presentatie hebben we inmiddels aangeboden aan de wethouders en de dorpencoördinator op het gemeentehuis. De wethouders waren van mening dat wij dit onderzoek zeer zorgvuldig en positief hebben gedaan. Daarna is de presentatie afzonderlijk aan de beide schoolbesturen en schooldirecties aangeboden en gepresenteerd. Wij hebben de gesprekken met zowel de wethouders als met beide schoolbesturen als zeer waardevol en informatief ervaren.

Op dit moment van schrijven zijn wij in de afrondende gesprekken met de beide scholen over de terugkoppeling van de standpunten van de beide scholen m.b.t. de presentatie. Het overleg met de beide scholen kost meer tijd dan wij van te voren hadden ingeschat, waarbij wij onze adviezen en vervolgstappen zorgvuldig willen formuleren.

We verwachten deze maand wel een terugkoppeling aan u te kunnen geven. Deze terugkoppeling zal gepresenteerd worden op Jirnsum.com.

Vriendelijke groet,

Sandra Nugteren-Swart
Rienk de Vries
Ingrid Heins