Aktie Schoon Jirnsum

In de Stim van juni 2024 hebben we aangegeven dat Stichting Mûzelloop en Plaatselijk Belang Jirnsum, dat wil zeggen de werkgroep Jirnsum60plus en een nog aan te wijzen werkgroep meedoen aan de aktie Schoon, die vanuit de gemeente Leeuwarden opgezet is.

De officiële aftrap  was op 2 september 2024. Maar Pieter van der Bij was namens de Stichting Mûzelloop al op maandag 19 augustus, de dag na de merke begonnen om het gebied vanaf voormalig café de Fantast tot de Eetcafé 2 Gemeenten en de daarachter liggende straten en groen schoon te “vegen”. 

Maandagavond 2 september ging de werkgroep Jirnsum60plus van start in het gebied fietspad tot aan de Oude Schouw en ons industriegebied aan het String om dat van alle restvuil te ontdoen. 

En tot slot ging een delegatie namens Plaatselijk Belang het gebied vanaf plein de Wiide Steech tot en met Rijksweg 190 en de daarachter liggende straten op pad. 

Het is de bedoeling dat dit karweitje maandelijks gedaan wordt. De beloning bestaat uit een jaarlijkse vergoeding van 750 euro per gebied! Geld dat gebruikt kan worden voor activiteiten en dergelijke. 

Helpt u ons ook om Jirnsum Schoon te maken en te blijven?!! U kunt zich als vrijwilliger aanmelden bij Plaatselijk Belang Jirnsum, secretarispbi@gmail.com of bij jirnsum60plus@gmail.com dan wel via loop-Jirnsum@outlook.com.

En dan nog iets: er zijn in Jirnsum nog 2 gebieden waarvoor je je kunt aanmelden. Voorwaarde is wel dat de vereniging of school ingeschreven moet staan bij de Kamer van Koophandel.