Nieuwjaarsduik op 1 januari 2023

De Boarne Babes organiseren op 1 januari 2023 een nieuwjaarsduik voor alle inwoners van Jirnsum.

Simmer 2022,

3 buorfroulje mei nocht oan swimme! Nei in plezierige plons wie de boarn-babes appgroep berne.

En zoals dat ging, wie appt kwam naar de steiger bij de wiide steech en met elkaar maak je je voornemen waar: zwemmen. Wie mee wil kan mee. De echte lange afstandszwemmers pakten zomers een uurtje. Andere babes zijn na de zomer aangehaakt nu het wat meer aankomt op koudwater zwemmen. Inmiddels is ook een smûk swimplake gevonden en zijn er bijna dagelijks zwemmers in de Boarn te vinden. Van handdoek en badpak zijn de zwematributen behoorlijk uitgebreid. Neopreen sokken, wanten, surfpakken, boeitjes en een waterthermometer zijn voorhanden. En het voornaamste misschien wel: de klok. Want na de ergste kou, de pijn vooral in handen en voeten, na het wegblazen van die pijn.. , na die ontbering komt het genieten, de overwinning. De kou is weg, het voelt goed in je lijf en goed om een te zijn met de elementen. Soms de zon op je gezicht, soms de opspattende golfjes of de mooie luchten. Het gevaar wat dan op de loer ligt is overmoedigheid en door gebrek aan je interne graadmeter om er te lang in te blijven. Maar daar zijn de babes streng en rechtvaardig in, 1 minuut per graad water temperatuur, (nu 5.1 graden.) en we zwemmen nooit alleen! Maar met elkaar is alles mogelijk: zwemmen in het ochtendlicht, mist, avondlicht, maanlicht! We blijven onszelf en elkaar helpen en uitdagen met als resultaat energie die je nog uren door je aderen voelt stromen!’ En hoelang we van de winter doorgaan of doorkomen? Geen idee , voor nu is het prachtig, gezellig, gezond en verbindend! We hebben het zo af en toe al over koffie, volle maan sessies en de nieuwjaarsduik. Maar na de zwempartij gaat een ieder weer snel naar huis voor warmte en droge kleren, dus geen lange ‘verplichting’ maar vooral leuk en een tikkeltje verslavend.
Nijskjirrige babes natuurlijk altiid wolkom !

Er is op 1januari 2023 om 12.00 uur, (voor het eerst) een officiele niieuwjaarsduik georganiseerd, op initiatief van de boarn-babes..
Voor de 1e 25 zwemmers is een muts te verkrijgen! De nieuwjaarsduik is op it Syl bij it picknickbankje. Een ieder is welkom voor de duik of als toeschouwer. Info staat ook op de jirnsummer kat.

Contactpersoon is
Helen Wolbers
06-48089471