Mei MeKoar “Op Nei Kryst” – 17 december 2022

Het koor uit Jirnsum “Mei MeKoar” is weer springlevend!

Froukje de Wit, de nieuwe koordirigente zette meteen vanaf september sprankelende zangrepetities in. Hierdoor groeide in de periode “op nei Kryst” het enthousiasme snel bij de koorleden voor de uitvoering in december. Er kwamen uit het koor solisten – Hennie, Piet en Simon – en op eigen initiatief oefenden kleine groepen alten, bassen, sopranen en tenoren apart!

Tijdens de repetitie avonden klonk het af en toe zo mooi dat er wel eens een traantje werd weggepinkt.

De muzikale omlijsting werd door Froukjes zoon Eise bedacht, die in een mum van tijd een geweldige band samenstelde. Ook was er ondersteuning door muzikale vrijwilligers uit Jirnsum en omgeving.

De enthousiaste dirigente wilde ook graag kinderstemmen toevoegen aan het repertoire en zo werd vanuit beide scholen een kinderkoor gevormd van 15 oudste leerlingen. 

Maar toen – in de aanloop naar het grote optreden – brak er corona uit bij het koor! Een groot aantal koorleden zat thuis in isolatie en de overige koorleden kregen het wel benauwd van het idee. Het harde werken en intensieve oefenen gaf uiteindelijk ook het vertrouwen, dat het goed moest komen. 

En gelukkig, op de avond van de 17e December ontstond een overweldigende muzikale boodschap. Zeker na de pauze kwam het geheel op stoom. Het publiek werd meegesleept en bleek duidelijk verrast door het bijzondere samenspel van het enthousiaste koor, de kinderstemmen, de superprofessionele band, 2 professionele stemmen en 3 solisten, diverse muziekinstrument-accenten, zoals solopartijen op trompet, cello, hobo en dwarsfluit. Alles tot in de puntjes uitgevoerd dankzij de bevlogen leiding van Froukje en Eise.

Wat eind zomer nog een onmogelijke opgave leek:  een aantal pittige kerstliederen 4 -stemmig instuderen en ten gehore brengen, is op een bijzondere wijze geslaagd ! 

Een staande ovatie voor koor Mei MeKoar! En die kreeg men dan ook…

 

Toevoeging vanuit het bestuur: 

Op 16 januari is er een Open Repetitie in It Kattehûs van 20-22.00 uur, waar iedereen welkom is die wel eens zou willen proberen of zingen in een koor iets voor hem of haar is. Zeker mannen zijn extra welkom. 

Zingen blijkt voor onze vijfendertig koorleden fijn om te doen. De gezamenlijkheid bij Mei Mekoar was ook bij deze uitvoering tot in de late uurtjes aanwezig. Het is dus ook gewoon gezellig! Kom gerust kijken of meedoen (dit mag ook gerust op een andere maandag).