Zomerse temperaturen op eerste zomermarkt Jirnsum

Het heette niet voor niets Zomermarkt. De zon scheen moeiteloos op de diverse kraampjes bij het it Kattehus. Een andere bonte verzameling van kramen stonden binnen en buiten de speelplaats te wachten op de bezoekers. Die kwamen, ondanks het mooie weer, in grote getale naar de markt.

Er was van alles te beleven en te kopen. Schilderijen, sieraden, kleding, gedichten, wandtapijten, kussens, sprookjesboeken en tassen, eigenlijk te veel om op te noemen. En gelukkig vonden een deel van de aangeboden waren de weg naar de bezoekers. Het geheel werd ‘s middags muzikaal opgeluisterd door Jetze de Boer, die zo vriendelijk was om zijn prachtige draaiorgel te laten spelen. Koffie en thee waren er in overvloed en heerlijke hapjes uit Syrië.

Het was zo maar ineens 16.00 uur en de Zomermarkt werd gesloten. Met opgewekte, maar soms ook wat verbrande gezichten, werd de eerste Jirnsumer Zomermarkt beëindigd. Dit moeten jullie vaker doen, was een veel gehoorde opmerking van de bezoekers.

De eerste Zomermarkt in Jirnsum was dus een succes, wellicht ruimte voor een herfstmarkt?