50-jarig bestaan Kattehûs groot succes

Het regende pijpenstelen, maar bezoekers lieten zich niet weerhouden. Meer dan 100 Jirnsumers, jong en oud, kwamen naar de viering van het 50-jarig bestaan van It Kattehûs.

Speciaal voor de gelegenheid hadden Sake Janse en Eddy Groen een selectie gemaakt uit het archief. De foto’s en documenten van weleer waren enorm populair.

Met dank aan het platform Jirnsum Eartiids konden bezoekers verder een prachtige diavoorstelling met ansichtkaarten en foto’s van het oude Jirnsum bewonderen.

En ook het Jirnsum zoals we dat nu kennen was volop aanwezig. Kinderen van de St. Radboud en It Tredde Sté tekenden één van hun favoriete gebeurtenissen of plekken in ons dorp. Geliefd zijn de kermis, zwemmen in de Boarne, het voetbalveld, de kinderdisco en de eigen tuin. Het was een kleurige expositie en de jury had het moeilijk om uit al die mooie tekeningen vier prijswinnaars te kiezen. Inmiddels hebben de winnaars via school een prijsje ontvangen.

We hebben genoten van alle bezoek, van de oude én nieuwe verhalen. Namens het bestuur, bedankt voor jullie komst. Het was een gezellige en bijzondere feestmiddag!

[ngg src=”galleries” ids=”3″ display=”basic_thumbnail” thumbnail_crop=”0″]