Centrum Akkrum wordt opgeknapt: Verkeer en Info

Vanaf 8 januari 2024 tot ongeveer juni 2024 is het centrum van Akkrum deels dicht voor auto’s vanwege herinrichting.

Heechein
Het Heechein, vanaf de Buorren tot aan de Ljouwerterdyk, is vooral geblokkeerd. In de eerste twee weken kan er beperkt verkeer langs, hoe minder hoe beter. Voetgangers en fietsers kunnen er wel langs.

Na de kerstvakantie gaat het werk verder bij het evenemententerrein, Widestege en Dringelstrjitte. Slecht weer zorgde voor vertraging bij de aanleg van nieuwe riolering en het opknappen van het Heechein en het evenemententerrein, en ook de Dringelstrjitte. Aannemingsbedrijf Lolkema zou voor oud en nieuw klaar zijn, maar dat lukte niet. Het wegdek en parkeervakken zijn nog open.

Brug dicht
De Smellebrêge in Akkrum wordt flink opgeknapt, zowel de brug zelf als het bewegende deel binnenin. Om dit goed te doen, wordt de brug helemaal weggehaald. Er zijn ook wat andere werkzaamheden ter plaatse.

Tijdens de werkzaamheden kunnen alleen fietsers en wandelaars via een tijdelijke brug erlangs. De Smellebrêge en Wide Stege zijn dicht voor ander verkeer met een omleiding de hele tijd. De borden geven aan waar je naartoe moet.

Noodbrug
Van 8 januari tot 16 februari 2024 is de brug tussen de Smellebrêge en Widestege dicht voor auto’s vanwege groot onderhoud. Rond 12 februari komt de vernieuwde Smellebrêge terug. In de tussentijd wordt ook het beton gerepareerd en doet de aannemer die het centrum van Akkrum opknapt iets aan de Wide Stege. Fietsers en voetgangers kunnen een noodbrug gebruiken.

Openbaar vervoer
Vanaf 8 januari 2024 rijden de bussen van Arriva niet meer door het centrum, maar om het centrum heen. Bij de kruising met het Boerepaad is een tijdelijke bushalte.

Wekelijkse markt
Tijdens de werkzaamheden verhuist de wekelijkse markt van de Tsjerkebeek naar de parkeerplaats bij de Poiesz Supermarkt. O

Bereikbaarheid van de winkels
In de komende zes maanden kunnen fietsers, bromfietsers en voetgangers wel bij de winkels aan het Heechein komen. Met borden staat aangegeven waar je moet zijn. Na de kerstvakantie overleggen de gemeente, aannemer en ondernemers over de bereikbaarheid van de winkels.

Meer weten
Het bedrijf Knol uit Akkrum doet het werk. Als je vragen hebt, bel dan met uitvoerder B. Veld op 06-53825582. De volledige brief voor bewoners staat op de site van de Gemeente Heerenveen. Voor extra informatie over plannen voor het centrum van Akkrum kijk je op de pagina Centrumvisie Akkrum. Daar staan ook contactgegevens.