Kunstkring Jirnsum is een vereniging voor beeldende kunstenaars (professioneel, semiprofessioneel en vrijetijdskunstenaars), die zich inzet om meer kunst en creativiteit bij de mensen te brengen met als doel:

  1. De onderlinge contacten tussen beeldende kunstenaars te versterken door maandelijkse bijeenkomsten met een variërend informatief onderwerp, verzorgd door één van de leden of een bevriend kunstenaar.
  2. Een podium te geven voor hun werk door het organiseren van exposities en markten waarbij ook dorpsbewoners worden betrokken.
  3. Het bevorderen van belangstelling voor beeldende kunst door o.a. workshops op deze exposities te organiseren in de verschillende technieken die onze leden beoefenen.

We initiëren ook bezoeken aan exposities en musea binnen en buiten de provincie voor onze leden en andere belangstellenden.

Ook zijn we jaarlijks op de basisschool actief met lessen over kunst.

Voor deze lessen en workshops hebben we een kist met materialen samengesteld, die we kunnen gebruiken: acrylverf/stiften, pastelkrijt, schilderdoeken, papier, kwasten, fixeer, textiel, etc.

Kunstkring Jirnsum is altijd op zoek naar nieuw talent.
Kom eens kijken op één van onze gezellige maandelijkse avonden (tweede dinsdag van de maand, m.u.v. juli en augustus) in het Kattehûs in Jirnsum.

Meer weten? Kijk op onze website: www.kunstkring-jirnsum.nl

Of vraag:
Verena: 06-30072735
Jan: 06-53315863
Diana: 06-23760747
(Tevens bestuur)