Herinneringsmonument Molehiem onthuld

In opdracht van de stichting Molehiem is in Jirnsum een herinneringsmonument voor de afgebrande molen van Hoite Hendriks Nijdam geplaatst en onder grote belangstelling, onthuld op 29 oktober door dhr. A. Venema, de eerste penningmeester van de Stichting Molehiem en Kees Rietveld, de ontwerper van het monument.

Er staat nu een monument waarmee de historie van de molen verankerd is in de geschiedenis van het dorp. Onder het genot van een hapje en een drankje en de muzikale begeleiding van een draaiorgel werd het een hele gezellige happening in Jirnsum. Er is nog lang nagepraat over het ontstaan en uitvoering van het monument.

Goed om te vermelden zijn de bedrijven die hebben meegewerkt aan de uitvoering. Het houten frame is gemaakt door Haalbouw uit Jirnsum, de rvs tekstborden vervaardigd door Repos uit Dokkum, de metalen tekening van de molen is gelaserd door Wetter Snyer uit IJlst en het zandstralen en poeder coaten van de molen door Elzinga uit Jirnsum.