Info over de stremming van de Nije-Sânsleatbrêge naar Terherne

De Nije-Sânsleatbrêge, de hoge brug richting therne, is tussen 17 november en 19 december ruim een maand gestremd voor alle autoverkeer. Voetgangers en fietsers kunnen gebruik maken van een tijdelijke overgang, en in twee weekenden alleen van het fietspontje, tussen 8 en 22 uur. Hieronder geeft Plaatselijk Belang Terherne, zo goed als mogelijk, een samenvatting van de gevolgen voor het autoverkeer, de maatregelen voor fietsers en voetgangers, en de maatregelen voor busgebruikers.

De provinsje Fryslân heeft een uitgebreide nieuwsbrief gemaakt over de stremming van de Nije Sânsleatbrêge. Deze is te lezen op https://cuatro.sim-cdn.nl/fryslan/uploads/nieuwsbrief_sansleatbrege_-_november_2022.pdf

 

VOOR HET AUTOVERKEER:

 • De brug is volledig gestremd voor alle autoverkeer vanaf donderdag 17 november tot maandagochtend 19 december 5.00 uur. Tijdens deze ruim vier weken kun je niet rechtstreeks richting Terherne, maar moet je omrijden via Joure.
 • Alternatief:
  De bedrijven Wetterwille en Kaap Hoorn (aan de Akkrum-kant van de brug) bieden de dorpsbewoners aan om in deze periode het parkeerterrein van Wetterwille / Kaap Hoorn te gebruiken om hun auto neer te zetten. Dit aanbod geldt alleen voor de beide grote parkeerterreinen langs de weg en niet voor de parkeerplekken verderop op het haventerrein. Als je wilt kun je dan te voet of per fiets oversteken naar en van je auto.

VOOR VOETGANGERS EN FIETSERS:

Samenvatting:

 • Voetgangers en fietsers kunnen tijdens deze vier weken gebruik maken van een noodbrug of een enkele rijbaan van de brug. Oponthoud is mogelijk.
 • Alleen in het weekend van 25-27 november ligt de brug er nog compleet uit en kunnen voetgangers en fietsers tijdens bepaalde uren gebruik maken van de fietspont Fietsa Versa. Deze vaart tussen de Tichtset en Jachthaven Oksewiel.

In detail en per datum:

 • Zondag 20 november t/m vrijdag 25 november 18.00 uur kunnen fietsers en voetgangers over een noodbrug. Af en toe gaat deze open voor de scheepvaart.
 • Vrijdag 25 november vaart de pont tussen 18.00 en 22.00 uur.
 • Zaterdag 26 november en zondag 27 november vaart de pont tussen 8.00 en 22.00 uur.
 • Maandag 28 november t/m zondag 18 december kunnen voetgangers en fietsers over een strook op de brug. Af en toe gaat de brug open voor de scheepvaart.

VOOR BUSGEBRUIKERS:

 • Er is in deze gehele periode geen busvervoer naar Akkrum. Lijn 95 rijdt nog wel via bushalte Meskenwier, daar kun je b.v. op de fiets heenrijden.
 • Naar Joure rijdt op werkdagen een pendelbus, en in de weekenden kun je gebruik maken van de Opstapper Terherne.
 • Details kun je vinden op www.arriva.nl/halte 

 

Bron; terherne.nl

Afbeelding: frieschdagblad.nl