Een bericht van Paarse Piet

Lieve kinderen en grote mensen van Jirnsum,

Groene Piet en ik (Paarse Piet) vonden het verschrikkelijk spannend toen we alleen de lege huls van Sinterklaas vonden (zie vlog). En dat nét precies voor de intocht in Jirnsum. Want we weten; met een lege huls maak je Jirnsum niet blij.

Ik, Paarse Piet, en Groene Piet hadden wel een goede oplossing bedacht. Groene Piet werd Sinterklaas. Er waren er wel DUIZEND kinderen die op Sinterklaas stonden te wachten. Als ze dan roepen; “Jij bent Nep Sinterklaas” wordt het wel spannend. Dus ik, Paarse Piet, was dan ook reuze opgelucht toen Sinterklaas met de Pakjes Boot en onze collega Pieten door de bocht kwam. En Groene Piet weer Groene Piet kon zijn.

Samen met Welkom Piet en Muziek Piet gingen we kijken naar een warme welkomstdans van LOCI. In een optocht met wel DUIZEND kinderen en grote mensen achter de Sinterklaas mobiel / Tukotuktax van Ko Kool aan door het mooie Jirnsum. Een heerlijk potje voetballen met de A4tjes met een pietenschoenpikkende keeper.

Prachtige tekeningen en liedjes mogen ontvangen. En een mega afsluitdans in de Wijde Steeg.

Dankjewel kinderen en grote mensen van Jirnsum voor dit vorstelijk onthaal. Dankjewel Grietje, dat de Muziek Piet jouw bakfiets ‘mocht’ lenen. En dankjewel aan iedereen die Sinterklaasfeest 2022 weer tot een succes maakt. Groene Piet en ik, P. P., doen ons best! Maar zonder jullie hulp waren we nergens.

Groetjes Groene Piet en P.P.

 


– Bericht van 15 november –

Groene piet en paarse piet zijn weer terug in Jirnsum en kijken uit naar zaterdag 19 november om alle kinderen weer te zien. Bekijk de avonturen van deze pieten in de onderstaande vlog’s 

Pietenvlog dinsdag 15 nov

Pietenvlog woensdag 16 nov

Pietenvlog vrijdag 17 nov