Heitje voor een karweitje actie voor Giro 555

Op 6 februari 2023 vond er in de nacht een zware aardbeving plaats in Turkije en Syrië. De bevingen veroorzaakten enorm veel schade, er zijn mensen vermist en er zijn veel gewonden. Door het instortingsgevaar zitten veel mensen in de kou en zonder woning. Voor hulp is er vooral veel geld nodig.

Op school zien we dit nieuws ook en praten we hier met elkaar over. Volgende week woensdag 15 februari 2023 is het Nationale actiedag voor de slachtoffers van de aardbeving in Syrië en Turkije.

Wij willen alle kinderen uit Jirnsum vragen om dinsdagmiddag en woensdagmiddag as. een Heitje voor een karweitje te doen. Misschien kun je de auto van je vader wassen, eindelijk je kamer eens opruimen of iets moois knutselen en dat verkopen. Lege flessen verzamelen, een hond voor de buren uitlaten of de tuin van je oma aanvegen. Maar misschien heb je zelf ook wel een ander goed idee.

Als we allemaal aanstaande dinsdag 14 februari en woensdag 15 februari na schooltijd de handen uit de mouwen steken kunnen we misschien samen een heel mooi bedrag bij elkaar ophalen voor Giro 555.

Dus kom in Actie!

Op Donderdag 16 februari 2023 kun je het geld van je Heitje voor een karweitje inleveren op school. Wij tellen dan alle “Heitjes” bij elkaar op en doneren gezamenlijk het bedrag aan Giro 555.

Team OBS it Tredde Sté Jirnsum

Team KBS Sint Radboud Jirnsum