Schoolkinderen geven kleur aan nieuwe speeltuin 

De nieuwe speeltuin De Bernefreon is donderdag opgefleurd met prachtige tekeningen van leerlingen van de beide basisscholen in het dorp. De hele ochtend is door de kinderen hard gewerkt om een prachtig kleurig pad te maken in het midden van de speeltuin.

 

De speeltuincommissie is ruim 2 jaar bezig geweest met de realisatie van de nieuwe speeltoestellen. De oude speeltuin was door de gemeente afgekeurd. In eerste instantie zou er alleen een speelhuis terug komen, maar dat vond de speeltuincommissie van Plaatselijk Belang Jirnsum (PBJ) een beetje karig. In overleg met verschillende partijen is geld ingezameld en het resultaat is een prachtige nieuwe speeltuin met schommels, draaitoestellen, een kabelbaan en een pannakooi.

 

Er wordt al een tijdje door de kinderen volop gebruik van gemaakt. Om de kinderen nog meer bij de speeltuin te betrekken is het idee ontstaan om het tegelpad te laten beschilderen door de kinderen zelf. Ook op het bord dat binnenkort bij de tuin wordt geplaatst met de spe(e)lregels staan tekeningen van de kinderen.

 

De speeltuincommissie is trots op het resultaat en hoopt dat de kinderen er heel lang en met veel plezier gebruik van kunnen maken. Speciale dank gaat uit naar alle partijen die dit mogelijk hebben gemaakt: Gemeente Leeuwarden, Plaatselijk Belang Jirnsum, Ondernemersvereniging Jirnsum, Stichting Molehiem, Postcode Loterij Buurtfonds, Jantje Beton, Old Burger Weeshuis, Univé buurtfonds, P.W. Janssen’s Friesche Stichting en Rabobank coöperatiefonds.