Aktie SCHOON JIRNSUM

,

Begin mei ontvingen wij als Plaatselijk Belang Jirnsum van de gemeente Leeuwarden een mailing over de aktie Schoon. Alle maatschappelijk organisaties binnen Jirnsum kunnen zich inschrijven voor deze aktie. Wat houdt de aktie in: dat diegene die zich hiervoor inschrijft ervoor zorgt dat er periodiek zwerfafval opgeruimd wordt in Jirnsum. Wat staat daar tegenover: naast materiaal ontvang je jaarlijks € 750,00 !!! per gebied.

Jirnsum bestaat uit 5 gebieden. Dus dat betekent dat wij als dorp jaarlijks € 3750, 00 kunnen verdienen door het verzamelen van zwerfafval. De aktie begint in september 2024 en eindigt in augustus 2026.

Plaatselijk Belang Jirnsum en de Stichting Mûzelloop hebben zich bij de gemeente aangemeld om gebieden te adopteren. Plaatselijk Belang Jirnsum heeft 2 gebieden geadopteerd . De werkgroep Jirnsum60plus is bereid gevonden om een gebeid op zich te gaan nemen. Maar voor een tweede gebied hebben we nog vrijwilligers nodig. Wij denken dan met name aan ouders, die samen met hun kind ervoor zorgen dat in dat specifieke gebied er periodiek het zwerfafval wordt opgeruimd. Plaatselijk Belang Jirnsum wil het geld dat wij met dat gebied ontvangen gebruiken voor leuke activiteiten voor de kinderen.

U kunt zich als vrijwilliger aanmelden bij : secretaris.pbi@gmail.com

Het is de bedoeling om de aktie af te trappen met een bijeenkomst. Nadere informatie volgt daarover.

Daarnaast mochten er binnen Jirnsum nog verenigingen, stichtingen, scholen zijn die ook belangstelling hebben voor dit project, er zijn nog 2 gebieden beschikbaar!! Het zou mooi zijn dat ook die gebieden geadopteerd worden met als resultaat een SCHOON JIRNSUM!.

Plaatselijk Belang Jirnsum

Engbert, Linda en Tineke