LOCI (Lichamelijke OntwikkelingsClub Irnsum) is opgericht op 4 maart 1922. Er was in die tijd geen accommodatie voor de vereniging. Er werd gebruik gemaakt van een schoollokaal in het kattehus wat toen als school functioneerde. Men moest in die tijd nog op zaterdagochtends naar school. Zodra de laatste leerlingen de school hadden verlaten werden stoelen en tafels opgestapeld en aan de kant gezet en de gymnastiektoestellen tevoorschijn gehaald. De meisjes begonnen, daarna de jongens en s’avonds was het de beurt aan de dames en heren.

De lessen waren niet voor iedereen weggelegd want er moest contributie betaald worden en aparte kleding en schoenen worden gekocht, dat kon in die tijd niet iedereen betalen. De uitvoeringen die in die tijd werden gehouden hield men in de bovenzaal van “cafe de gouden leeuw” en die werden altijd druk bezocht. Toen er in de jaren 70 een nieuwe sporthal kwam waren er veel meer mogelijkheden voor de club en werd volleyballen een onderdeel van de LOCI activiteiten.

Omdat er al snel zeer veel belangstelling voor kwam is er een zelfstandige volleybalvereniging opgericht : IVERTO. Dit betekende wel dat het aantal leden van LOCI flink afnam en de club voornamelijk nog jeugdleden had. Na een aantal moeilijke jaren waar het ledenaantal steeds minder werd en het steeds lastiger was een gymnastiekleraar voor langere tijd te behouden.

In 2007 is besloten het anders aan te pakken en is de vereniging met streetdancelessen begonnen, wat in die tijd erg populair was. Kim Rypma is in 2007 begonnen met een 3 groepjes van 6 kinderen en is in (2017) uitgegroeid tot 5 teams.
Sinds 2017 zijn er ook weer gymnastieklessen voor de peuters en kleuters, dit is onder leiding van Berend Riemersma. De gymnastieklessen (Dance fit) voor volwassenen zijn nooit helemaal verdwenen. Er is momenteel een groep van plm 12 dames die wekelijks les krijgen al is het niet meer het gymnastieken van vroeger. Er wordt nu ook aandacht besteed aan o.a. aerobics, pilates en steps.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *