Eernum is de oude benaming voor Jirnsum. De vereniging is in 1980 opgericht. Er werd eerst op een soort betonbaan gespeeld. In 1991 is hierover een kunstgrasmat gelegd die in 1993 gedeeltelijk werd vervangen. In het voorjaar van 2011 is er opnieuw een nieuwe mat gelegd. In principe is de baan het gehele jaar door bespeelbaar, behalve bij vorst en sneeuw. In mei 2000 is er baanverlichting gekomen, zodat u ook ‘s avonds een balletje kunt slaan.

Het dagelijks bestuur bestaat uit 5 personen. Naast de voorzitter, de secretaris en de penningmeester bestaat het bestuur uit een tweetal leden. Daarnaast zijn er een aantal commissies, een baancommissaris en een wedstrijdleider. Elk van deze commissies telt een aantal leden variërend van 1 tot 3 met een aantal specifieke taken. Daarnaast heeft de tennisvereniging een baancommissaris die de onderhoudszaken verzorgt, c.q. voor een schoonmaakschema zorgt.

Het sportcomplex is gedeeltelijk geprivatiseerd en wordt beheerd door een stichting waarin de TV Eernum samen met de voetbal- en kaatsvereniging is vertegenwoordigd door bestuursleden. Onderdeel van deze stichting is de onderhoudscommissie, die zorgt voor het dagelijks onderhoud op het complex. Maar het betekent ook dat bij toernooien en andere evenementen gebruik kan worden gemaakt van de kantine en kleedkamers.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *